Heti Doboz (12)

2012. június 14.

 

Sziasztok!

 

Csütörtök van, itt a nyári szezon első Heti doboza! A mai tartalomban két készítő két alkotását mutatom be, remélem tetszeni fog! Lássuk mi lesz ma!

 

-DJ pult – tucc, tucc de nem galamb

-Fényképezőgép és tervezőasztal

-Hattyúcsónak a műanyag vízen

-Malac a javából – kicsit sem a standard!

 

-------------------------------------------

Az első alkotónk Larry Lars, a névre kattintva nézhetitek meg a profilját. Az első alkotás, mint ahogy a tartalomban is olvashatjátok egy DJ stúdió, amiben sok érdekes, és kreatív ötletet lehet észrevenni. Ami először szembe tűnt nekem, az a keverőpult. Azon belül is a toló gombok. Én az antenna végeket eddig csak zongorához használtam, vagy sebváltónak/irányítókarnak, de ilyen ötlet még nem jutott eszembe. A cellák el vannak döntve egy billenő-anyaggal, és az antennákat a cellák alatt lévő lyukon szúrta át, így azt is megoldva, hogy elférjenek. Ugyan ezt a módszert használja  a lámpakapcsolóhoz. A pultról ennyit.

A szék, amin a minifig ül, ugyanúgy egy különlegesség a szobában, mert ha megnézitek, a támla egy pajzs. Ezt egy karral köti össze a robottesttel, amin az ülőhely van. Ha feljebb csúsztatjuk a szemünket, láthatjuk a kalaptartót, ami egy lyukas 1x3-as kockából és egy motorkitámasztóból áll. Ez is nagyon ötletes. A szürke falban találunk sok látnivalót. A véleményem szerint a legjobb a kazettafelvevő egység. A szürke üveg mögött van a két kazetta, ezek nincsenek rendesen odaillesztve, hanem az üvegre tette. Ezek alatt van néhány gomb, azok alatt, pedig CD-tartó szekrényrész. A falon még láthattok egy hangfelvétel irányítót is.

-------------------------------------------

A következő szoba is Larry Lars alkotásának tudható. Bár nem vagyok benne biztos, de szerintem ez egy olyan szoba, ahol ereklyéket fényképeznek. Az első képhez hasonlóan itt is használja az antennákat, mégpedig a fényképállvány lábaihoz. A képen a tájékozódást a fényképezőgép-állvány szerint fogom tenni. A két oldalán láthattok két lámpát, ezeket is állvánnyal. Ezekben az a különlegesség, hogy a lábait kezekből, és egy motorkitámasztóból készítette. Ha lenéztek a bal oldali lámpaállvány alá, láthatjátok az asztal lábát, ez is nagyon jól van megépítve. Karban végződő anyagokat csatolt rudakhoz, így megalkotva az asztallábat.

Ha feljebb néztek, látjátok a talán legjobban szembetűnő részt a képből, a fényképezőfüggönyt. Nekem ez tetszik talán a legjobban erről a képről. A karnis egy kék rúdból áll amiről (azt hiszem) sütőpapír lóg, amit kezek tartanak. A kisasztalt egy egyszerű kapcsos alap tartja. Ezen láthatjátok a kék bögrét. Amit még szeretnék kiemelni ebből az alkotásból, az a távcső. Az egész középpontja egy lyukas hengerben végződő anyag erre tett két barna kapcsot, a kapocsba, pedig két kis távcsövet. A hengeres anyag végére rátett egy lovag páncéljának cipő részét. (mellesleg a kedvencem Darth Vader sisakja)

-------------------------------------------

A második alkotónk Bruceywan, akivel találkozhattatok már a Heti Dobozban. Az első alkotása, pedig egy hattyúcsónak. Igazán nekem az tetszett meg benne, hogy a víz nem egyszerű kék színű anyag, hanem kis átlátszó kék színű pötty. A fején sokat gondolkoztam, mégpedig azon, hogy, hogy van odaillesztve. Addig fúrta az oldalam, amíg megépítettem pont úgy, és kiderült! Egyszerűen be van oda szorítva! A két „váll” közé van betéve, és ottmarad úgy, ahogy beállítjuk. Amit megemlítenék, a szárny, amit egy technic pöcökkel rögzített az oldalhoz. Ez jó ötlet.

-------------------------------------------

Mai utolsó alkotásunk, nem gondolnátok, Bruceywan készítette. Én is sok olyan állatot készítek Legoból, ami valójában van a Lego-ban standard állapotban, de én azt már unom. Gondolom a készítő is így volt vele. Ez a malac, amit a képen láthattok, jóval felülmúlja azt, amit én építettem, főleg, azért mert az enyém kék színű volt… na hagyjuk. A kép magáért beszél, nagyon jól fel is van nagyítva, azért én elmondom, hogy mi tetszik benne igazán. A fejénél a kedvencem a füle, ami egyben a szeme is, ez nagyon jó ötlet. A testén a lábai tetszenek, főleg, az hogy bogyókkal kapcsolta a testhez. A test közepe több olyan 1x3-as anyagból áll, amiknek oldalán bütykök vannak. Többet nem is mondanék róla, böngésszétek át, igazán jó ötleteket tudtam belőle venni.

-------------------------------------------

Ennyi lenne a nyári szezon első Heti Doboza, de nem az egyetlen, mert jövő héten újra itt a Heti Doboz!

 

Mashisal

Szerző: Mashisal | 2012. június 14.
A 7 legoja

Ezen a héten ez a Lego nyerte el a hét Lego-ja címet:

Lego Space Police 8399:

Nézd meg az elemzést!

Ha kiváncsiak vagytok: Elemzés