Lego Halo Járművek:

Ebben a rovatban 2 általam készített Lego Halo járművet fogok bemutatni. Az egyik a Halo Reach-ből ismert Monguse a másik a már Halo 1-től is használatban lévő Ghost.

Lego Halo Monguse:

Itt láthatjátok az eredeti Monguse-t a Halo-ból:

És itt láthatjátok az általam készítettet:

Ez a Lego jármű szerintem egészen hasonlít az eredetire, lássuk hogy miből áll:

Itt láthatjátok a Monguse elejét. Az eredihez hasonlóan egy ütközőt tettem az eljére. A motorháztető egy elforgatott 2x2x1-es lapos fekete négyzet, a lámpa, egy lapos 1x1x1-es piros négyzet.

A bal oldali képen a Quad oldalát láthatjátok, a minifig a köztes részbe tud beülni, bár a képen nem nagyon látszik, de vannak ott pöckök neki. A kerekeket egy 2x2x1-es négyzettel oldottam meg (amire persze lehet kerekeket tenni) a négyzet aljára egy kerek agyagot tettem és abba beraktam egy rudat így a kerék tud forogni. Lehet hogy elsőre bonyolultnak hangzik, de egyébként egyszerű. A hátulján látható kapaszkodó arra való, hogy ahogy a Halo Reach-ban is a hátuljára is fel tudjon szálni egy ember. 

A jobb oldali képen azt láthatjátok, hogy könnyítettem meg a minifig behelyezését az ülésre. A hátuljába tettem egy lehajtható anyagot így a hátsó kapaszkodót ki lehet hajtani, így könnyebben be lehet tenni a minifiget. Az eredeti ötlet nem az enyém, a Saber Scorpionról vettem, de átalakítottam. Lássuk hogy néz ki ha egy minifig a Mongous-ban ül:

---------------------------------------------------------------------------------

Lego Halo Ghost (Hardcore verzió):

Ez az előzővel ellentétben teljes mértékben az én alkotásom, meg is látszik rajta. Úgy gondoltam, hogy építek egy Ghostot aztám egy kicsit elfajult a dolog, aztám elszaladtam a fantáziámmal és megalkodtam ezt:

    

Az alkotásom mellé raktam egy képet az eredeti Ghost-ról is. A hasonlósaág hogy szépen szóljak nem valami nagy...    Semmi. Talán csak az alakja és a felépítése hasonlít, ha az sem hasonlítana lehet hogy nem is ide tenném. Na de sebaj, semmi sem tökéletes. Lássuk így egyből az eleje felépítését: a két oldalára két lábat tettem, az ábrázolja a két puskát amit az eredeti Ghost elején láthattok. A lámpái két zöld színű pöcök, és valamiért a képen tényleg úgy látszik hogy világít. Középen egy Ogel-es legoból vettem az t a jól kinéző anyagot, egyébként a két mellette lévőt is.

Itt a hátulja, és ezen a képen lehet látni az ülést is. Az üléseket én sosem bonyolítom túl, szerintem egy járműben nem az a lényeg. A kormány egy kar, ami eléggé hasonlít az eretedi Ghost kormányára, de az a felső képen nem látható. Ha megfigyelitek, még a jármű eljén észre lehet venni még egy lábat, én azt (bármilyen vicces) indexjelző lámpának használom. Térjünk át a hátuljára. Most így elnézve a hátulja végülis eléggé hasonlít az eredeti Ghosté-ra, a "farok" tetején egy ugyancsak Ogel-es anyag van, leginkább annak a formálya hasonlít a Ghost-ra

.

Itt van Master Chief ahogy épp vezeti a Ghostot. a hátuljára az Ogel-es anyag mellé azért nem tettem mást mert akkor néhány páncélos minifig (pl.: Master Chief) nem férne el benne.

Hát igen... Az elején a kapaszkodók nem véletlenül vannak ott. Ha valaki igénybe szeretné venni a járművet egy puskával, és nem szeretné szépen elkérni akkor ez a módszer tökéletes neki...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Erről a rovatról ennyit, de ha olvasnál még:

A 7 legoja

Ezen a héten ez a Lego nyerte el a hét Lego-ja címet:

Lego Space Police 8399:

Nézd meg az elemzést!

Ha kiváncsiak vagytok: Elemzés